Deze luxe trein is ontworpen door een Ferrari-designer

Deze luxe trein is ontworpen door een Ferrari-designer

21-05-2017 17:31 Laatste update: 26-04-2018 21:18

De nieuwe Japanse trein Shiki-shima biedt de stijl van een luxe wagen.

De overtreffende trap van luxe treinen rijdt vanaf mei door Japan. De sjieke Shiki-Shima (de naam zegt het al) heeft zijn eerste reis gemaakt. De Train Suite Shiki-shima is ontworpen door de man die ook de Ferrari Enzo en de Maserati Quattroporte heeft getekend. Het is de Japanse designer Ken Kiyoyuki Okuyama, die eerder werkte voor grote automerken als Ferrari, Maserati en ook Porsche. En dat is te zien aan zowel het champagnekleurige uiterlijk met geometrisch lijnenspel als ook in het interieur.

Dat het een exclusieve trein betreft zie je al aan de hoeveelheid ruimte. De Shiki-shima heeft tien wagons voor maximaal 34 gasten. De ene kamer is nog sjieker dan de ander, een van de 17 suites heeft zelfs een ligbad. De trein biedt daarnaast topchefs, een loungebar met verdiepte zitjes, zodat je op zijn Japans kunt zitten, en twee panorama-wagons voor wie niet alleen naar binnen wil kijken.

Het traject van de Shiki-shima is een rondreis van vier dagen van Tokyo, via Yuzawa, Hachinohe, Naruko Onsen en Ichinoseki. Je kunt kiezen of je één, twee of de volledige drie nachten met de Train Suite Shiki-Shima wil reizen. Net als bij een cruise zijn er op de plekken waar de trein stopt extra excursies te boeken. Een ticket voor de volledige kost ruim 6000 euro.