Deze neptelefoon moet smartphone-verslaafden helpen
Nieuws

Deze neptelefoon moet smartphone-verslaafden helpen

maandag 27 november 2017 15:40

Een ontwerper heeft vijf therapeutische objecten met kraaltjes gemaakt als smartphone-surrogaten voor telefoonverslaafden.

Voel je continu een onweerstaanbare drang om te scrollen, zoomen en swipen? Dan ben je mogelijk verslaafd aan je smartphone. Designer Klemens Schillinger heeft daarom de Substitute Phone gemaakt, die met kraaltjes als vervanger van je touchscreen jou de bevredigende gevoelens laat ervaren die de vertrouwde vingergebaren je kennelijk geven.  

De Substitute Phone is er in vijf varianten die allemaal het formaat en gewicht van een smartphone hebben, maar de kraaltjes zitten op verschillende plekken. Of je nou verslaafd bent aan zoomen met twee vingers of het swipen met je duim, de ontwerper heeft een model dat de ontwenningsverschijnselen van het gemis van je echte smartphone kan opvangen. 

De Substitute Phone is het tweede project van Schillinger waarmee hij mensen wil inspireren om hun smartphone weg te leggen. Zijn Offline Lamp laat ook alleen maar de lamp schijnen, zodat je bijvoorbeeld een boek kunt lezen, als de gebruiker bereid is zijn telefoon in een la in de voet van de lamp te plaatsen.

In deze video vertelt Merijn wat je kan doen als je te vaak je telefoon checkt:

Volg het Bright YouTube-kanaal

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief