Deze plannen heeft Niantic nog met Pokémon Go

Deze plannen heeft Niantic nog met Pokémon Go

25-07-2016 08:12 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Ontwikkelaar Niantic heeft meer bekendgemaakt over de nieuwe functies die Pokémon Go binnenkort krijgt.

CEO John Hanke van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic vertelde zondag tijdens het Comic-Con-event in Californië dat er nieuwe Pokémon aan de app worden toegevoegd. "Ook Pokémon na de eerste generatie komen in ons universum terecht", zegt Hanke. "We bekijken de mogelijkheden om ze op een interessante manier toe te voegen in de komende maanden en jaren." Wanneer er nieuwe monsters toegevoegd worden, is nog niet bekend.

Ook moeten Pokéstops een nog groter onderdeel gaan uitmaken van het spel. Hanke zegt dat Pokéstops al vaak van 'lure-modules' voorzien zijn om Pokémon aan te trekken en noemt het interessant dat gebruikers de functie van een Pokéstop kunnen bepalen. "Het is best cool dat je een item kan krijgen waarmee je een Pokéstop een nieuwe functie kunt geven." Eén van de ideeën is om deze locaties om te kunnen zetten in Pokécenters, waar je gewonde Pokémon beter kunt maken.

Verder zijn er plannen om Pokémon te kunnen ruilen. Dat zou vooral interessant zijn voor zeldzame monsters die continentgebonden zijn. Een Mr. Mime die in Europa te vangen is, kunnen mensen in Amerika op dit moment bijvoorbeeld niet krijgen. Ook trainingsfuncties wordt gewerkt en Niantic bekijkt de mogelijkheid voor gebruikers om Pokémon te fokken.

Aandeel Nintendo keldert

Hoewel het met Niantic goed gaat, keldert de koers van Nintendo op de Japanse beurs. Nintendo is niet de ontwikkelaar van Pokémon Go, maar is aandeelhouder van Niantic. Vanmorgen daalde het aandeel met bijna 18 procent. Daarmee verdween 6,4 miljard dollar aan beurswaarde. In een persbericht stelt Nintendo dat het geen grote financiële boost verwacht van het spel, ondanks de enorme populariteit. Het Japanse bedrijf zag zijn beurswaarde in de eerste twee weken na de lancering verdubbelen, maar eind vorige week waarschuwde het bedrijf zijn aandeelhouders dat het nauwelijks invloed zou hebben op de omzet van Nintendo.