Dineren op 5 meter diepte in Brussel

Dineren op 5 meter diepte in Brussel

25-02-2017 17:34 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Adem in naar het onderwaterrestaurant The Pearl in de Belgische hoofdstad.

Het onderwaterrestaurant The Pearl houdt het midden tussen een maanlandingssonde en een ruimtehelm, en als je het heel graag wilt zien een parel. Wel een flinke parel dan, want de bol is 2 meter breed. Zo kunnen binnenin vier personen dineren.

Om restaurant The Pearl in Brussel te bereiken, dien je te kunnen duiken. Met suba-gear daal je af naar de vijf meter diepe bodem van het zwembad. Via de onderkant van de bol kom je in de met lucht gevulde ruimte en kunnen je je duikflessen af doen. Wel zo handig eten, zonder mondstuk.

Het was nogal puzzelen om de logistiek op orde te krijgen, zeggen Florence Lutje Spelberg en Nicolas Mouchart. Elk gerecht wordt in een afsluitbare pot verpakt en vervolgens door een ober met duikervaring in een luchtdicht koffertje aan boord gebracht. Erg James Bond. Het kost wel 99 euro de man. 

33 meter diep zwembad

Het onderwaterrestaurant is een initiatief van duikcentrum Nemo33 in Brussel. Het restaurant is in het 33 meter diepe zwembad geplaatst. Nemo33 is het op één na diepste zwembad ter wereld.

The Pearl is niet het eerste onderwaterrestaurant. In 2014 kon je in Londen in het Sea Life London Aquarium dineren. Mocht je op de Malediven zijn, dan kun je daar op diverse scuba-restaurants meerdere plekken onder water eten.