Dit is het nieuwe Dyson-apparaat: Supersonic

Dit is het nieuwe Dyson-apparaat: Supersonic

27-04-2016 04:00 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Dyson slaat een nieuwe weg in met zijn Supersonic. Maar wat is het?

Dyson heeft iets nieuws. Het is geen stofzuiger, geen handendroogblazer en ook geen ventilator. Maar het heeft natuurlijk wel iets met de core business van Dyson: bewegende lucht. Het ligt zo voor de hand wat de windmakers van Dyson voor nieuws hebben, dat je “O ja” zegt als ik het verklap. Denk nog even na. Weet je het al? Het is een haardroger! O ja, best logisch. Ik zei het toch.

Zoals Dyson de stofzuigerzak elimineerde, worden ook nu bestaande fohnfrustraties met vernieuwing verwijderd. Zo is het met de Dyson Supersonic haardroger onmogelijk om je haar op te zuigen, waarna die bekende schroeilucht volgt en je je haren uit de draaiende delen probeert te trekken met haarbreuk tot gevolg. De aanzuiging van lucht zit namelijk niet meer achterop de blaaskop, maar ver van je haren verwijderd onderaan het handvat.

Er zijn sowieso geen draaiende bladen meer, Dyson gebruikt de beroemde air multiplier techniek zoals je die kent van de cirkelvormige ventilator waar je ongestraft je hoofd doorheen kunt steken. Zo is de Supersonic ook een cirkel op een handvat; de 13 liter lucht die per seconde door het handvat wordt aangezogen komt nog 3 maal versneld uit de cirkel gevlogen. Dat maakt de fohn naast veiliger ook flink compacter, en stiller. Hij is tot 8 keer sneller dan de motor van andere haardrogers en maar half zo zwaar. Een reisformaat fohn is hiermee overbodig. Ook heeft de Supersonic een begrenzing tot 140 graden zodat het niet meer mogelijk is je haar te beschadigen door hitte.

We hebben dit herontwerp van de haardroger al even in handen mogen hebben. Strakke hi-tech uitvoering, de magnetische opzetstukken klikken er heel chique op vast. Helaas komt de Supersonic pas in september in Nederland op de markt, waarna we een gebruikstest kunnen doen. Wat ik alvast weet: de cirkel op een stokje zal het prima doen als makeshift microfoon voor slaapkamer popsterren.

En mannen, de roze ring komt er ook in het wit. Want we weten heus wel dat jullie ook wel eens je haar drogen, van de Brightmannen zijn het er al 2,5 versus 6. Nadat jullie de snippers van het houthakken uit jullie haren halen, of omdat het omleggen van een beer wat bloederig was natuurlijk.