Dit zijn de laatste geruchten voor het iPhone 7-event

Dit zijn de laatste geruchten voor het iPhone 7-event

05-09-2016 09:55 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Een bekende Apple-analist laat zijn licht schijnen over de mogelijke aankondigingen die Apple woensdag over de iPhone 7 zal doen.

Deze week kondigt het bedrijf van Tim Cook zijn nieuwe smartphone aan. Het meeste is alweer gelekt, maar op de valreep weet analist Ming-Chi Kuo toch nog wat dingen te melden over de vermeende iPhone 7. Niet alles wat de analist vertelt is overigens helemaal nieuw. Een aantal dingen waren al op andere manieren gelekt.

Volgens Kuo komen er maar liefst vijf kleuren op de markt. Daarvan blijven roségoud, goud en zilver hetzelfde, maar spacegrijs wordt vervangen door een 'dark black' variant. Ook komt er een 'piano black' model met een glossy verflaag. De analist denkt dat de Piano Black-iPhone in gelimiteerde oplage verschijnt, waarbij Apple er mogelijk voor kiest om alleen de duurdere iPhones in deze kleur aan te bieden.

De 16GB-opslagvariant zal eindelijk verdwijnen. De kleinste mogelijkheid wordt waarschijnlijk 32GB. Daarnaast kun je kiezen voor 128GB en 256GB. Daarmee zou ook de 64GB-versie verdwijnen. Volgens Kuo krijgt de iPhone 7 Plus 3GB aan werkgeheugen en de iPhone 7 heeft 2GB (net als de iPhone 6S). Verder zou de telefoon waterbestendig zijn volgens de IPX7 classificatie, net als de Apple Watch. Daarmee zou hij tot een meter onder water kunnen tot een half uur lang.

Betere camera en extra speaker

De iPhones krijgen waarschijnlijk een verbeterde 12 megapixel-camera. In elk geval zou het Plus-model een dubbele cameralens krijgen, waarmee je foto's achteraf kunt scherpstellen. Ook wordt hiermee inzoomen op plaatjes een stuk beter en scherper. De camera krijgt verder volgens Kuo vier led-flitsers: twee voor warm licht en twee voor koeler licht.

Als je de iPhone 7 horizontaal houdt, kun je stereogeluid verwachten. Ook bovenop het toestel komt namelijk een extra speaker. Fijn als je filmpjes kijkt. Verder zou de koptelefoonaansluiting inderdaad verdwijnen. Wel krijgen kopers er volgens de analist EarPod-oordopjes bij die op de Lightning-poort zijn aan te sluiten. De ruimte die overblijft door op de koptelefoonaansluiting te besparen, zal worden gevuld door een sensor die 3D Touch verbetert.

Bright is er bij in San Francisco

Woensdagavond weten we alles over de iPhone 7, want dan houdt Apple zijn event in San Francisco. Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande is daarbij aanwezig om live verslag te doen. Volg ons via Facebook en Twitter om niets te missen van onze live-updates.