Dit zijn de nieuwe emoji: avocado, selfie en nog 70

Dit zijn de nieuwe emoji: avocado, selfie en nog 70

02-11-2016 13:22 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Apple heeft de eerste bètaversie van iOS 10.2 uitgebracht die vol zit met nieuwe emoji. Ook in de laatste versie van Android zitten ze al.

In totaal zijn er 72 nieuwe emoji toegevoegd, die al in juni van dit jaar werden goedgekeurd door het Unicode Consortium. De leden van Unicode, zoals Google, Apple en Facebook, bepalen welke emoji er worden goedgekeurd. Er zijn onder andere emoji voor een zwart hart, croissant, eend, zwangere vrouw, liegen en bacon. Ook zijn er allerlei nieuwe beroepen toegevoegd, zoals astronaut, dokter en rechter, die in beide seksen en verschillende huidskleuren beschikbaar zijn.

De belangrijkste nieuwe emoji zijn waarschijnlijk de facepalm en selfie, die hieronder te zien zijn. De facepalm is een bekend internetfenomeen en wordt gebruikt om een domme actie aan te duiden, de selfie is door sociale netwerken als Instagram en Snapchat het middel geworden om jezelf te laten zien.

Ook niet onbelangrijk: de emoji voor avocado (erg gewild bij foodies), kwijlen en fingers crossed, wat bij ons 'duimen' betekent. Ook de ¯\_(ツ)_/¯, dat ook wel 'shrug' wordt genoemd, is aan de lijst van emoji toegevoegd. De shrug (te zien op het bovenste plaatje rechts van de eend) betekent dat je iets niet snapt of dat iets je niet interesseert. De gehele lijst met nieuwe emoji is hier te vinden of je kunt ze in deze video achter elkaar laten afspelen.

Wanneer komen ze op je smartphone?

De bèta van iOS 10.2 is al te installeren, maar wordt vooral door ontwikkelaars en techliefhebbers geïnstalleerd. Het is nog onduidelijk wanneer iOS 10.2 voor iedereen beschikbaar komt, maar dat zal niet lang meer duren.

Google heeft de nieuwe emoji al toegevoegd aan Android 7.0 Nougat, dat nog maar voor een beperkt aantal toestellen beschikbaar is. Met Android 7.1 Nougat, de laatste versie, heeft Google onder andere emoji voor alleenstaande ouders en vrouwelijke techneuten toegevoegd.