Domino's Pizza wil robotkoeriers inzetten

Domino's Pizza wil robotkoeriers inzetten

18-03-2016 08:00 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Als het Domino's in Australië ligt, dan wordt je pizzakoerier een zelfrijdende robot.

Ik woon op drie hoog en maak me nu al zorgen over de DRU, Domino's Robotic Unit, een robotpizzakoerier gebaseerd op een militaire robot die binnenkort pizza's gaat afleveren. De Australische tak van het pizzabedrijf heeft donderdag in de stad Brisbane een prototype van de robotkoerier onthuld, gebouwd in samenwerking met de startup Marathon Robotics. Domino's zou het robotje ook dit jaar nog in ons land willen testen.

De robot is gebaseerd op militaire robots maar heeft ook eigen tech ingebouwd zoals Domino's GPS-trackingsysteem. In combinatie met lasers kan de DRU obstakels op straat vermijden. Hij heeft een topsnelheid van 20 km per uur. 

Het zal dan ook zaak zijn om bij versie 1.0 van DRU ruim op tijd je pizza te bestellen. Een menselijke koerier is aanzienlijk sneller. Maar dat is niet mijn grootste zorg. Ik ben bang voor het ontbreken van menselijke interactie. Om heel precies te zijn, DRU kan niet traplopen. Als mijn pizza in de toekomst met een DRU wordt bezorgd, moet ik helemaal naar de begane grond om de pizza op te halen. De DRU kan wat mij betreft nu al naar zijn fooitje fluiten.

Overigens gebruikte Domino's het concept van een zelfrijdende pizzarobot vorig jaar nog als 1-april-grap.