Draadloze Dash-oordoppen te koop in Nederland

Draadloze Dash-oordoppen te koop in Nederland

11-07-2016 07:33 Laatste update: 27-04-2018 05:03

De slimme draadloze oordoppen met sensoren en audio-feedback waren een Kickstarterhit in 2014, maar na lang wachten zijn ze nu ook te koop.

De Duitse startup Bragi heeft er lang over gedaan om zijn draadloze The Dash-oordopjes af te maken. In 2014 haalde het bedrijf via Kickstarter ruim 3 miljoen euro op, waarbij de oordoppen in oktober van dat jaar werden beloofd. Uiteindelijk vond de levering pas dit voorjaar plaats. The Dash-oordopjes meten je hartslag en zuurstofverzadiging en geven je in audio feedback over je prestaties. De oordoppen hebben een aanraakinterface, zijn waterdicht tot 1 meter diepte en zijn te gebruiken als gehoorapparaat. 

Ook handig: met The Dash kun je het omgevingsgeluid uitzetten als het te rumoerig om je heen is. De oordoppen hebben 4GB opslag, zodat je niet per se een Bluetooth-connectie met je smartphone nodig hebt om muziek te kunnen luisteren. De Nederlandse Apple-reseller Xando heeft The Dash eind vorige week in Nederland op de markt. De prijs is fors: 299 euro.