Drone die selfies maakt is deze maand te koop

Drone die selfies maakt is deze maand te koop

02-09-2016 09:56 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Fabrikant Yuneec komt met een drone die je gezicht herkent, je bewegingen volgt en op het juiste moment een foto of video schiet.

De meeste selfies worden plotseling geschoten. Tijdens een avondje stappen bijvoorbeeld. Of als je favoriete voetbalclub heeft gewonnen. "Maar wat nu als een mooie selfie van een familie-bbq wilt schieten?", vraagt Yuneec-woordvoerder Frank Lemke. "Of als je een berg beklimt en je wilt naast jouw gezicht ook de omgeving vastleggen?" Voor die momenten is er volgens hem de Breeze-drone.

Yuneecs Breeze-drone is een gebruiksvriendelijke drone die wordt bestuurd met een Android- of iOS-app. Je kunt er mee vliegen door op de knoppen op het scherm te drukken of je mobiele apparaat te bewegen. Volgens Lemke zweeft de Breeze stabiel in de lucht en landt hij automatisch op dezelfde plek waar de drone opsteeg.

Zo maak je een dronefie

Een selfie(video) schieten met de Breeze is heel simpel. Je plaatst de drone op de grond, selecteert de selfiemodus, kiest de afstand en drukt op de knop. Breeze stijgt automatisch op, kiest de juiste positie en maakt een foto. Door de smartphone in jouw hand te volgen weet hij waar je bent, en de drone herkent vervolgens je gezicht om een scherp kiekje te schieten.

Er zijn meer modi beschikbaar voor de Breeze. Zo is er een Orbit-modus waarbij de drone langzaam in cirkels om je heen vliegt. "Dat kan spectaculaire video's opleveren, bijvoorbeeld als je op een groot meer aan het kanoën bent", aldus Lemke. In een andere modus volgt de drone je op de door jou gekozen afstand en hoogte.

Hij kost 500 euro

Door allerlei sensoren en een gps-chip weet de drone welke kant hij op kan vliegen en hoe hij stabiel boven de grond zweeft. In totaal kan er ongeveer twaalf minuten met Breeze worden gevlogen. De video's en foto's worden in een maximale resolutie van 4K opgeslagen. Met zijn 385 gram is de Breeze zo licht dat je hem gemakkelijk in je tas mee kunt nemen. Groot is hij wel, dus je zal keuzes moeten maken als je op pad gaat.

Yuneec brengt de Breeze deze maand uit voor een prijs van rond de 500 euro. Dat is veel voor een selfiegadget, maar voor een volwaardige drone is de Breeze best redelijk geprijsd.

Volg meer gadgetnieuws vanaf de IFA-beurs in Berlijn op Bright.nl en via onze Facebook-pagina.