Eindelijk: verticale YouTube-video's fullscreen op je iPhone
Nieuws

Eindelijk: verticale YouTube-video's fullscreen op je iPhone

vrijdag 22 december 2017 12:48

YouTube toonde verticaal geschoten video's altijd met zwarte balken op iPhones. Eindelijk heeft YouTube nu de iOS-app aangepast, zodat je ze fullscreen kan bekijken.

Er worden steeds meer verticale video's naar YouTube geĆ¼pload. Logisch: een smartphone houd je immers meestal verticaal vast. Maar het betekent wel dat YouTube-filmpjes op de televisie en op iPhones tot nu toe getoond werden met zwarte balken. Android-gebruikers hadden daar geen last van. Ok, op hun televisie zijn er uiteraard ook zwarte balken te zien maar niet op hun smartphone. De YouTube-app voor Android toont al twee jaar verticale video's fullscreen. 

Nu is de iOS YouTube-app eindelijk ook aan de beurt. De app past zich aan het formaat van de video aan. Een selecte groep gebruikers heeft deze feature al een paar maanden, maar nu is deze functionaliteit voor alle iOS-gebruikers beschikbaar.

Je zal overigens nog wel de nodige 'verticale' video's tegenkomen met zwarte balken. Dan zijn de zwarte balken door de gebruiker zelf tijdens de montage toegevoegd. In wezen zijn het dus liggende video's met zwarte balken en daar kan de YouTube-app niet iets anders van maken.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief