Elon Musk wil vanaf 2018 regelmatige Marsvluchten

Elon Musk wil vanaf 2018 regelmatige Marsvluchten

13-06-2016 08:38 Laatste update: 27-04-2018 05:34

Elon Musk wil dat zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX vanaf 2018 elke twee jaar bevoorradingsraketten naar Mars stuurt.

Als het aan de ambitieuze Elon Musk ligt, zal de eerste bemande Marsmissie in 2025 plaatsvinden. Dat betekent wel dat zijn bedrijf SpaceX eerst het probleem van de bevoorrading moet oplossen. Vanaf 2018 wil Elon Musk elke twee jaar bevoorradingsraketten naar de rode planeet sturen. De lanceringen zijn om de 26 maanden gepland, omdat de aarde en Mars dan het dichtst bij elkaar staan. De onbemande vluchten zullen naast wetenschappelijke experimenten ook rijdende robots aan boord hebben om de planeet te verkennen. Bovendien moeten de vluchten beter inzicht geven in de navigatie naar en van planeten. 

"In de essentie gaan we een vrachtroute naar Mars opzetten," zegt Elon Musk aan de Washington Post. "Het is een regelmatige vrachtroute. Daar kan je van op aan. Het gebeurt iedere 26 maanden, als een trein die het station verlaat. Als wetenschappers wereldwijd weten dat ze daar op kunnen rekenen en dat het relatief gezien vergeleken met het alles uit het verleden goedkoop is, dat zullen de wetenschappers daarop plannen en met geweldige experimenten op de proppen komen." SpaceX wil de Falcon Heavy-raket met het Dragon-ruimtevaartuig voor deze missie gebruiken. De Falcon Heavy-raket, die dit jaar voor het eerst de lucht in gaat, wordt zeer groot en krachtig. Het ruimtevaartuig Dragon zou veruit het grootste object zijn dat ooit op Mars is geland. Hij is volgens Musk een factor 10 groter. 

'Mind blowing'

Als alles voorspoedig verloopt, dan zal SpaceX in 2020 de Mars Colonial Transporter lanceren die een kolonie naar Mars moet brengen. In september zal Musk tijdens een conferentie een tip van de sluier oplichten. Volgens Musk wordt het 'mind blowing.' Hoewel hij niet veel details kwijt wilde, ging het volgens Musk niet om een paar mensen naar Mars brengen. Er moet een complete architectuur van de grond komen, die een zelfvoorzienende stad op Mars mogelijk zou kunnen maken.