Facebook-app krijgt ook van Snapchat gekopieerde Stories-functie

Facebook-app krijgt ook van Snapchat gekopieerde Stories-functie

25-01-2017 19:14 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Facebook werkt aan een Stories-functie in zijn mobiele app, met montages van filmpjes en foto's van de afgelopen dag.

In Ierland is Facebook al begonnen met het testen van de Snapchat-achtige Stories-functie met montages van foto's en video's van de afgelopen 24 uur. Vorig jaar kreeg Instagram, wat van Facebook is, ook al zo'n Stories-functie. Later dit jaar moet de nieuwe functie in de rest van de wereld beschikbaar komen, meldt Facebook tegenover de site Recode.

Het Stories-onderdeel komt bovenaan het nieuwsoverzicht in de Facebook-app te staan. De vormgeving lijkt erg op die in Instagram, met ronde fotootjes van de laatste personen die foto's en filmpjes hebben toegevoegd. Facebook hoopt dat zijn gebruikers met de nieuwe functie meer gaan delen.  

Snelle groei Snapchat

Facebook maakt zich zorgen over de snelle groei van Snapchat. Facebook en Instagram hebben respectievelijk 1,2 miljard en 600 miljoen dagelijkse gebruikers, terwijl Snapchat 150 miljoen dagelijks gebruikers heeft. Maar dat aantal neemt relatief snel toe. Ruim twee miljoen Nederlanders gebruiken Snapchat, waarvan 960.000 mensen dagelijks actief zijn. Facebook heeft 10,4 miljoen Nederlandse gebruikers, waarvan er 7,5 miljoen dagelijks actief zijn.