Facebook geeft live video's voorrang op de tijdlijn

Facebook geeft live video's voorrang op de tijdlijn

02-03-2016 08:00 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Als je live uitzendt op Facebook, kom je boven andere video's en berichten te staan in de nieuwsfeed.

Facebook geeft voortaan prioriteit aan live video’s in de nieuwsfeed. Live uitzendingen komen boven andere filmpjes te staan, zodat ze meer opvallen voor potentiële kijkers. Dat schrijft Facebook op zijn nieuwsblog.

Volgens het sociale platform blijven mensen drie keer langer hangen bij live video’s dan bij andere filmpjes. "Daarom overwegen we live video’s als een nieuw contenttype", is de uitleg. "Live video’s komen vaker boven in het nieuwsoverzicht te staan als ze nog bezig zijn. Dat komt omdat dit soort filmpjes interessanter zijn op het moment zelf dan daarna."

Livestreams

Twitter heeft met Periscope al bewezen dat livestreamen werkt, maar het verschil met de live video’s van Facebook is dat de video’s van Facebook niet na 24 uur verdwijnen. Gebruikers kunnen ze permanent opslaan. Inmiddels zijn live video’s voor iOS-gebruikers beschikbaar via de status-update. Voor Android wordt de functie op dit moment uitgerold, eerst in de VS, daarna volgen andere landen.

Video’s worden steeds belangrijker voor Facebook. Eind vorig jaar kondigde Facebook aan dat video’s op het netwerk per dag in totaal 8 miljard keer bekeken worden. Daarmee was het aantal views in een half jaar verdubbeld. Overigens geldt het al als view als een gebruiker drie seconden van een video op Facebook kijkt.