'Facebook Messenger krijgt binnenkort reclame'

'Facebook Messenger krijgt binnenkort reclame'

19-02-2016 09:03 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Bedrijven die eerder al via Facebook Messenger contact met klanten hebben gehad, mogen die klanten binnenkort reclame sturen.

Advertenties in Facebook Messenger worden in het tweede kwartaal van dit jaar gelanceerd, meldt TechCrunch. De site heeft documenten in handen die ook naar de grootste Facebook-adverteerders zijn gestuurd.

In het document raadt Facebook de adverterende bedrijven aan klanten nu al via Facebook Messenger te benaderen, of zich via de dienst benaderbaar te maken. Advertenties in de vorm van Messenger-berichten kunnen straks alleen worden gestuurd naar klanten met wie al een chat bestaat.

Een nieuwe manier om contact met de klant te maken is een korte link waarmee direct een chat in Messenger wordt gestart. Hebben klanten eenmaal op zo’n link geklikt, kunnen bedrijven hen reclame gaan sturen via Messenger-berichten. Die reclame-berichten zullen specifiek op de klant gericht kunnen worden, met bijvoorbeeld een route naar de dichtstbijzijnde winkel al bijgesloten. Ook kunnen adverteerders natuurlijk afbeeldingen, video’s en links toevoegen.