Fietscaravans: alternatief voor tent op fietsvakantie

Fietscaravans: alternatief voor tent op fietsvakantie

24-07-2016 12:43 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Een hekel aan tentjes? Hang deze Wide Path-fietscaravan achter je ijzeren ros, of maak zelf een fietscamper.

Afgelopen weekend hing ik rond op het festival Welcome to the Village. Op de camping blijft Quechua's 2 seconds-tent (floep en hij staat) populair, maar ook waren er eindeloos veel campers uit jaartallen waarin de katalysator nog niet uitgevonden was. Een beetje comfort mag wat kosten natuurlijk.

Wil je niet ouwehoeren met een slaapzak, maar ben je wel bereid op de pedalen te gaan staan? Dan is er een caravan voor achter je fiets. Uitklapbaar tot 2,6 meter lang. Het bed is een meter breed en 2 meter lang. Dus je kunt er met twee mensen knus in liggen als je genoeg van elkaar houdt. Vorig jaar schreven we al over de Wide Path, maar nu is het product klaar en te bestellen.

De Deense fabrikant geeft je de mogelijkheid om je caravan van €3500 van allerhande persoonlijke extra's te voorzien. Zo kun je zelfs zonnepanelen (€1250) laten monteren. Een zelf gekozen kleur kost €2000. 

Voor doe-het-zelvers: onderstaande fietscamper kan je zelf maken voor nog geen 140 euro aan materialen. De instructies staan hier.