Final Fantasy XV verschijnt 30 september, demo al te spelen

Final Fantasy XV verschijnt 30 september, demo al te spelen

01-04-2016 12:58 Laatste update: 27-04-2018 07:38

Crossmediaal offensief voor de release van Japans rollenspel van start. De gratis demo is nú speelbaar

Het spel is naar verluidt al bijna tien (!) jaar in ontwikkeling en zou oorspronkelijk een exclusieve PlayStation 3-game worden, maar nu is de kogel dan eindelijk door de kerk: 30 september verschijnt Final Fantasy XV voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Dit heeft Square Enix donderdag tijdens een speciaal persevent bekend gemaakt. De Final Fantasy-serie is al decennialang een van de prijspaarden van het Japanse bedrijf en de Japanse RPG-franchise kent naast de hoofdserie talloze spin-offs. Final Fantasy is dan ook meer dan ‘enkel’ een computerspellen-reeks, en dat maakt Square Enix duidelijk met talloze media-uitingen voorafgaand aan de release van de nieuwe game.

Sean Bean

Zo is Kingsglaive Final Fantasy XV een CGI-(computer generated)-film van Sony Pictures Entertainment en Square Enix die als opmaat dient voor het achtergrondverhaal van Final Fantasy XV. De digitale rolprent kent een line-up aan grote stemacteurs met Sean Bean (Lord of the Rings, Game of Thrones), Lena Headey (300, Game of Thrones) en Aaron Paul (Breaking Bad). Daarnaast verschijnt Brotherhood Final Fantasy XV; een nieuwe anime-serie die bestaat uit vijf standalone episodes die dieper ingaan op de vriendschap tussen kroonprins Noctis en zijn drie kameraden. De eerste episode is nu beschikbaar via YouTube, Aanvullende episodes verschijnen voor de lancering van de game en alle episodes zijn gratis.

Gratis demo

Voor fans is er nog meer goed nieuws: Square Enix heeft een zogenaamde gratis Platinum Demo beschikbaar voor PS4 en Xbox One. Deze verbeeldt de dromen van hoofdrolspeler/kroonprins Noctis als kind. De verhaallijn en demo-gameplay zijn volledig uniek en bieden spelers een standalone ervaring die niet beschikbaar zal zijn in het uiteindelijke spel.