Foto's tonen oled-touchpad op MacBook Pro-toetsenbord

Foto's tonen oled-touchpad op MacBook Pro-toetsenbord

01-06-2016 07:09 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Naast een OLED-balk op het toetsenbord zou de nieuwe MacBook Pro ook vier usb-c-aansluitingen krijgen.

Geruchten over de nieuwe MacBook kwamen vorige week naar buiten. Toen bleek dat het OLED-touchscreen in de plaats zou komen van de fysieke functietoetsen boven de cijferknoppen. Cult of Mac zegt nu meer bewijs te hebben in de vorm van gelekte foto’s uit het productieproces in China. Te zien is dat boven het toetsenbord ruimte is voor een dunne balk. Daar zou het OLED-touchpad moeten komen die de functietoetsen vervangt. Mogelijk kun je daarmee zelf bepalen welke functietoetsen of snelkoppelingen naar apps je daar neerzet.

Verder tonen de foto’s ook ruimte voor vier usb-c-aansluitingen, links twee en rechts twee. Aan de rechterkant zou nog wel een koptelefoonaansluiting blijven zitten, mar de rest van de poorten lijkt dus vervangen door usb-c. Er gingen geruchten van een Touch ID-vingerafdrukscanner op het apparaat, maar het is niet duidelijk waar die zou moeten komen.

Of de nieuwe MacBook Pro dunner wordt dan zijn voorganger, is niet goed te zien. Wel zou de laptop voorzien worden van het dunnere toetsenbord dat de 12-inch MacBook al heeft. De speakers lijken naar de zijkanten te gaan in plaats van op de achterkant van het toetsenbord te blijven.

De MacBook Pro wordt eind dit jaar verwacht, maar mogelijk kondigt Apple hem tijdens de WWDC deze maand al aan.