Frank Ocean brengt eerste visuele album uit op Apple Music

Frank Ocean brengt eerste visuele album uit op Apple Music

19-08-2016 12:46 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Frank Ocean heeft zijn langverwachte nieuwe album in visuele vorm exclusief uitgebracht op Apple Music.

Beyoncé bracht eerder dit jaar haar nieuwste album Lemonade al als 'visual album' uit op Tidal. Zanger Frank Ocean doet nu hetzelfde met zijn album Endless, maar dan exclusief op Apple Music. In de 45-minuten durende video zijn nieuwe nummers van Ocean te horen, terwijl de zanger bezig is in een werkplaats die eerder te zien was in teasers die hij op internet zette.

Ocean komt volgens Rolling Stone dit weekend met een tweede album, dat losstaat van Endless. Ook dat album verschijnt exclusief voor Apple Music, maar zou niet de titel Boys Don’t Cry dragen. Onder die titel ontwikkelt Ocean al jaren de opvolger voor zijn in 2012 verschenen Channel Orange.

Door het album eerst exclusief voor Apple Music beschikbaar te stellen volgt Frank Ocean onder meer Drake, Britney Spears en Taylor Swift die de afgelopen tijd ook hun muziek exclusief voor de muziekdienst van Apple uitbrachten. Rapper Kanye West, zelf verbonden aan Tidal, uitte onlangs kritiek op die race om exclusieve albums. West noemt de strijd ‘een wedstrijdje wie de langste heeft’ en vindt dat Apple Tidal moet overnemen. "Over 100 jaar zijn we allemaal dood, geef de kinderen hun muziek”, aldus de rapper.