Fusie creëert grootste esports-bedrijf in Benelux

Fusie creëert grootste esports-bedrijf in Benelux

03-02-2017 11:51 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Het nieuw gevormde eMense Group gaat zich richten op game-events, esports en media.

ESL Benelux, onderdeel van de wereldwijde eSports-marktleider ESL en uitgever Media Lizard, bekend van onder meer Androidworld, IGN Benelux en AskMen Benelux gaan samen. Het nieuwe eMense Group wordt aangevuld met evenementenorganisatie Pulse Activations en tv-producent Jurriaan Hillen. Het nieuwe bedrijf wordt daarmee naar eigen zeggen de grootste media-, eSports- en eventorganisatie in de Benelux. 

E-Battle

De afzonderlijke bedrijven werkten al geruime tijd nauw samen tijdens de succesvolle lancering van de ESL Benelux Championship het afgelopen jaar in de Amsterdam Arena. Daarnaast produceerde men gezamenlijk in opdracht van Ziggo de 'E-Battle' tussen Ajax en PSV Eindhoven. “Door de samenvoeging van de verschillende expertises, platformen en netwerken op het vlak van eSports, gaming, tech, lifestyle, events, media en TV-producties, hebben we alle disciplines en platformen in huis. Dit geeft ons de mogelijkheid nog sneller te groeien en een one-stop-shop te creëren voor iedereen die iets wil betekenen in deze branches en bij deze doelgroepen”, aldus Jaap Visser. 

Esports booming, ook in Nederland

eSports staat voor electronic sports en is een prominente nieuwe tak in gaming. Finales vinden wereldwijd plaats in uitverkochte stadions en hoofdprijzen lopen in de miljoenen. Zo organiseert ESL wereldwijd de Intel Extreme Masters en ESL One evenementen, en breekt daarbij met honderdduizenden bezoekers en miljoenen online kijkers nog elk jaar records.

Ook in Nederland begint eSports steeds meer voet aan de grond te krijgen. Zo kondigde de Eredivisie vorige week de E-Divisie aan en werden onlangs de Rocket League finales in Amsterdam gehouden. “Deze unieke samenvoeging geeft ons de mogelijkheid om onze eigen producten lokaal verder uit te bouwen én merken die bijvoorbeeld de instap willen maken in eSports van A tot Z te begeleiden. We worden daarbij ondersteund door de kennis, tools en partners die ESL internationaal reeds heeft opgebouwd. Met de lokale eSports-activaties leggen we tegelijkertijd een basis voor het naar Nederland brengen van een of meer van de grote internationale events van ESL", aldus Niels Roodenburg, die samen met Jaap Visser als Managing Director van eMense Group aantreedt.