Geen wisselgeld? Handige apps voor verkopen op de vrijmarkt

Geen wisselgeld? Handige apps voor verkopen op de vrijmarkt

26-04-2017 14:07 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Nina Verberne

Met deze apps laat je je kopers op Koningsdag via internet betalen. Handig als je te weinig wisselgeld hebt.

Als iemand iets van je wil kopen op de vrijmarkt en je hebt geen wisselgeld meer, dan bieden apps tegenwoordig uitkomst. Er zijn allerlei apps waarmee je een betaalverzoek kunt sturen. Niet alleen heel handig, maar mogelijk ook veiliger. 

Vrijmarkt-app

Zo is er de nieuwe Vrijmarkt-app. Hiervoor moeten verkoper en koper beide de app op hun telefoon hebben staan. Je kunt als verkoper in de app een nieuwe verkoop aanmaken. Deze verkoop wordt omgezet in een QR-code die de koper vervolgens kan scannen met zijn telefoon. De koper scant de code en opent de app. Via iDEAL maakt de koper het geld veilig over. Een groot nadeel: de verkoper betaalt 20 eurocent kosten per transactie. Ook duurt het twee dagen voordat het bedrag op je rekening staat.

Tikken en Sowdan

Twee andere apps die je kunt gebruiken als verkoper op de vrijmarkt: Tikkie van ABN AMRO of Sowdan. Als verkoper maak je in deze apps een nieuwe verkoop aan. Je krijgt dan een betaalverzoek als link, die je kunt delen via WhatsApp, sms of e-mail. Hiervoor hoeft de koper niet speciaal de app op zijn of haar telefoon te hebben staan. Bovendien worden er bij Tikkie of Sowdan geen transactiekosten in rekening gebracht en staat het geld direct op je rekening.