Gemeente Amsterdam wil gratis wifi in hele stad
Nieuws

Gemeente Amsterdam wil gratis wifi in hele stad

donderdag 21 juli 2016 13:27

De gemeente Amsterdam gaat met grote internetbedrijven overleggen of er gratis wifi beschikbaar kan komen in de stad.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een motie van SP-raadslid Tiers Bakker van die strekking. "Internet heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke nutsvoorziening. Om mee te doen in de samenleving kan je bijna niet zonder internet. Net als het wegennetwerk zou de ‘digitale snelweg’ daarom voor iedereen gratis toegankelijk moeten zijn", stelt Bakker op de SP-site.

Bakker wijst op steden in het buitenland waar er al gratis draadloos internet beschikbaar is voor bewoners: Baton Rouge in de VS, Johannesburg in Zuid-Afrika, Tallinn in Estland en Wenen in Oostenrijk.

"Wie een wifi-netwerk zoekt ziet vaak lange lijsten voorbijkomen: de wifi-netwerken van alle omringende buren, voorzien van een hangslotje. Het is toch raar dat huis-aan-huis een apart abonnement moet worden genomen?", meent Bakker.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief