Google maakt Live Photos nuttig met nieuwe iOS-app

Google maakt Live Photos nuttig met nieuwe iOS-app

08-06-2016 09:01 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Motion Stills van Google maakt stabiele gifjes van je wazige Live Photos op de iPhone.

Een week voordat Apple zijn software-conferentie houdt, is het uitgerekend Google die met een iOS-app komt om Live Photos echt deelbaar te maken. Met de Motion Stills-app (gratis) worden de geanimeerde foto’s automatisch gestabiliseerd, waarna je ze als gif of videoclip kunt opslaan en delen. Het levert een geweldig resultaat op. Live Photos, ondersteund sinds de iPhone 6S (Plus), zijn animaties van drie seconden, die net voor en nadat je op de sluiterknop drukt worden opgenomen. De Live-functie schakel je in door het ronde icoon boven in het midden van de Camera-app te kiezen. Je speelt ze af door in de Foto's-app door iets harder op de foto te drukken.

Stabiele gifs

Het resultaat is geinig, maar vaak wat te schokkerig om er echt iets aan te hebben. Dat verandert Google compleet met Motion Stills. De app scheidt de voorgrond van de achtergrond en zodoende stabiliseert het Live Photos. Het levert dit soort gifs op.

Hoe werkt het?

De app bekijkt je Fotorol en maakt ze allemaal gereed om te delen. Dat doe je door op een Live Photo te tikken en het pijltje te kiezen. Je kunt ze dan als GIF verzenden of als clip delen. Let wel op, als je een gifje direct vanuit de app wil delen, resulteert dat in een stilstaand frame. Je kunt ze beter eerst opslaan en vanuit je galerij uploaden.

In de instellingen van de app (die je helemaal bovenin beeld vindt via het tandwiel-icoon) kun je de GIF-kwaliteit aanpassen en het watermerk weghalen. Vervolgens maak je Live Photos zoals Apple ze al veel langer had moeten aanbieden.