Google Maps vertelt wanneer je de bus uit moet

Google Maps vertelt wanneer je de bus uit moet

11-12-2017 08:15 Laatste update: 26-04-2018 15:06

Binnenkort geeft Google Maps meer informatie over het openbaar vervoer, bijvoorbeeld wanneer je uit moet stappen.

Daarover schrijft TechCrunch. Na de update van Google Maps zouden reizigers in de bus of trein live op de hoogte houden van hun rit. Ook geeft de app notificaties als de uitstaphalte eraan komt. Dat is met name handig als je in een nieuwe stad bent of in een bus zit waarvan je de route niet kent. Of als je in slaap bent gevallen.

Gebruikers kunnen net als anders hun ov-route bepalen via Google Maps. Nieuw is een 'start'-knop die je van informatie over de reis voorziet en live updates stuurt. TechCrunch schrijft dat notificaties op Android op het vergrendelscherm binnenkomen. Omdat ze interactief zijn, kunnen gebruikers er doorheen vegen om de rest van de reis te bekijken.

Het is niet bekend wanneer de update beschikbaar komt. CityMapper biedt een soortgelijke functie al langer in de Randstad. Dat meer apps om reizen te plannen welkom zijn, blijkt maandag weer. De routeplanner 9292 kampt vanochtend met een grote storing waardoor gebruikers hun reis niet kunnen plannen. Ook andere ov-bedrijven hebben te maken met problemen door het winterse weer.