Google wil je meer apps zonder downloaden laten proberen
Nieuws

Google wil je meer apps zonder downloaden laten proberen

zaterdag 21 oktober 2017 11:12

Google voegt een 'probeer nu'-knop toe aan de Instant-apps in de Play Store, die je kan proberen zonder ze helemaal te downloaden.

Eerder dit jaar riep Google ontwikkelaars op om hun apps 'Instant' te maken, waarmee je de apps kan proberen zonder ze volledig te hoeven installeren. Nu heeft Google in de Play Store een Try Now-knop toegevoegd om de gebruikers duidelijker te maken dat het om Instant-apps gaat. 

Een Instant-app streamt specifieke features van de app zodat je snel een indruk krijgt van de app zonder dat je de app helemaal moet downloaden. Zo zou je bijvoorbeeld zonder betalen kortstondig een game kunnen uitproberen. Overigens heeft Google ook geld-terug-optie, mocht je een app betaald hebben die je toch niet wilt. Je kan je geld terugvragen binnen twee dagen na aanschaf.

Het aanbod van Instant-apps is overigens nog beperkt en nog niet overal beschikbaar. Google hoopt met de Try Now-knop meer ontwikkelaars aan te sporen hun app Instant te maken.


 

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief