'Hackers konden in smartphone stafchef Witte Huis'
Nieuws

'Hackers konden in smartphone stafchef Witte Huis'

vrijdag 06 oktober 2017 07:54

Hackers hadden mogelijk maandenlang toegang tot de smartphone van Witte Huis-stafchef John Kelly.

De hack van de privĂ©-smartphone van John Kelly is in september via een interne memo aan het personeel in het Witte Huis gemeld. Dat zeggen overheidsmedewerkers tegen Politico.  

De IT-afdeling van het Witte Huis ontdekte de hack pas toen Kelly afgelopen zomer klaagde dat zijn telefoon al maandenlang niet goed werkte en geen softwareupdates wilde installeren. Wanneer zijn smartphone precies is gehackt, is niet duidelijk. De hack kan op zijn vroegst in december 2016 hebben plaatsgevonden.

Tot welke gegevens de hackers toegang hebben gehad, is niet bekend. De stafchef gebruikte het toestel volgens een Witte Huis-woordvoerder niet vaak.  

De ontdekking volgt nadat het Witte Huis onlangs een intern onderzoek is gestart naar het gebruik van persoonlijke e-mailadressen voor overheidszaken door Witte Huis-medewerkers Ivanka Trump en Jared Kushner. Volgens Politico zijn er sinds kort speciale kluisjes in het Witte Huis waar personeel hun persoonlijke gadgets in kunnen opbergen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief