High-tech slaapmuts brengt je brein in rustmodus

High-tech slaapmuts brengt je brein in rustmodus

08-03-2016 22:32 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Sleep Shepherd belooft slechte slapers met speciale geluiden een gouden nachtrust te bezorgen.

Het meest gebruikte slaapmiddel is in principe niet meer dan een drug. Belachelijk, vinden de makers van de Sleep Shepherd. Om beter te slapen moet je het brein niet met medicijnen verdoven, maar enkel met de juiste tonen in slaap wiegen.

De zogenoemde binaural beats zijn twee verschillende tonen, één in elk oor. De combinatie van de geluiden op twee frequenties heeft volgens de makers van Sleep Shepherd invloed op de hersenactiviteit.

Door naar de binaural beats te luisteren, daalt die hersenactiviteit op eenzelfde manier als wanneer je zorgeloos in slaap valt. Om te zorgen dat de tonen de drager helemaal in slaap brengen, gebruikt Sleep Shepherd een hersengolfscanner.

In diepe slaap houden

Naargelang de hersenactiviteit daalt, wordt de frequentie van de geluiden steeds bijgesteld. Valt de gebruiker helemaal in slaap, stoppen de tonen, om bij onrustige slaap voor de gezette wekkertijd weer aan te springen.

Zo zou je je slaaptijd volgens de makers veel waardevoller benutten met diepe slaap. En op dezelfde manier wordt je richting je wekkertijd ook weer langzaam wakker gemaakt, zodat je niet groggy wakker schrikt.

Sleep Shepherd heeft zijn streefbedrag van 25.000 dollar op Kickstarter al ruimschoots binnen, met nog 17 dagen op de klok. Wie nog binnen de tijd bestelt kan de high-tech slaapmuts nog voor 199 dollar krijgen, in plaats van adviesprijs 249 dollar. Wordt in juni 2016 geleverd.