Instagram toont vanaf nu meerdere foto's in één post

Instagram toont vanaf nu meerdere foto's in één post

22-02-2017 16:51 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Instagram-gebruikers kunnen nu 10 foto’s of filmpjes kwijt in één post, waar je doorheen kunt vegen.

Voortaan hoef je foto’s van een event of een gebeurtenis niet meer los te uploaden op Instagram. Op het blog van de dienst staat dat Instagram vandaag begint met de uitrol van een carrouselfunctie. Daarmee plaats je maximaal tien foto’s en video’s in één post, waar je vegend doorheen bladert.

Bij het uploaden vinden gebruikers een nieuw icoon, waarmee ze meerdere beelden kunnen selecteren. De volgorde kun je later aanpassen, verder is het mogelijk om ze allemaal tegelijk van een filter te voorzien of dat juist bij één foto te doen. Er zijn wel beperkingen: er kan maar één beschrijving bij een verzameling foto’s en video’s en het werkt alleen in vierkant-formaat.

Onder de foto in de feed staan blauwe bolletjes. Daaraan herken je hoeveel plaatjes er zijn, zodat je er doorheen kunt vegen. Op het grid van je profiel staat een icoontje waaraan je verzamelingen herkent.

De nieuwe optie op Instagram is heel geschikt om verhalen in beeld te vertellen of foto’s te bundelen in dezelfde categorie. Het is onderdeel van versie 10.9 van de app, maar omdat de uitrol net is gestart kan nog niet iedereen er meteen mee aan de slag. Instagram heeft al langer een verhaalfunctie voor video’s en plaatjes die na 24 uur weer verdwijnen. Volg Bright ook via Instagram.