Intel en Segway presenteren hoverboard en robotbutler ineen

Intel en Segway presenteren hoverboard en robotbutler ineen

06-01-2016 09:21 Laatste update: 27-04-2018 10:12

Klaar met rijden? Dan kan de Segway Robot je assisteren in huis.

Intel heeft een 'persoonlijke vervoerder' geïntroduceerd in samenwerking met Ninebot, het Chinese bedrijf dat sinds vorig jaar eigenaar is van Segway. Het is een zelfbalancerende scooter, of hoverboard, met een stang tot kniehoogte om stabiel te blijven. Je leunt de kant op waar je heen wil, en je rijdt op die manier rond.

Robotbutler

Dit soort apparaten kennen we inmiddels, maar die van Intel heeft een verrassing. Met een druk op de knop krijgt het board een hoofdje met ogen en is het een Segway Robot geworden. Hij kan zelf rondrijden en gebruikt de RealSense-camera van Intel om de omgeving te bekijken en te zorgen dat hij nergens tegenaan stoot. Daarnaast is hij voorzien van gezichtsherkenning en luistert hij naar stemcommando’s.

Tijdens een demo toonde Intel al enkele mogelijkheden van de robot. Zo merkt hij als er iemand aan de voordeur staat en kan hij bezoekers naar de woonkamer assisteren. Ook andersom werkt het, dan maakt de robot gebruik van gezichtsherkenning om iemand te volgen.

Open platform en modulair

De robotbutler is een open platform, waardoor ontwikkelaars zelf software voor het apparaat kunnen programmeren. Ook is het apparaat modulair, want er kunnen bijvoorbeeld armen opgezet worden. Wanneer de Segway Robot uitkomt is nog niet bekend, wel komt er in de tweede helft van 2016 een ontwikkelaarsversie uit.

Bekijk ook deze vreemde gadgets van CES 2016.