Intel stopt alweer met zijn nieuwe slimme bril

Intel stopt alweer met zijn nieuwe slimme bril

19-04-2018 13:21 Laatste update: 13:25

Nog geen drie maanden geleden presenteerde Intel zijn eerste slimme bril, maar het project is nu alweer van de baan.

Intel onthulde begin februari zijn eerste slimme bril, de Vaunt. Een bril die er volledig normaal uit moest komen te zien, zonder camera, knopjes, speaker of lcd-scherm. Informatie werd door de bril op het netvlies geprojecteerd, wat er voor de gebruiker uit zou moeten zien als een soort zwevend informatievenster.

'Moeilijke keuzes'

Maar nu wordt de Smart Glasses Group alweer opgedoekt, meldt The Verge. "Intel werkt voortdurend aan nieuwe technologieën en ervaringen", schrijft de chipmaker in een verklaring. "Die worden niet allemaal doorontwikkeld tot een product dat we op de markt willen brengen." Volgens Intel blijft het werken aan nieuwe technieken, maar moeten er soms "moeilijke keuzes" worden gemaakt.

Volgens The Information zou het ontwikkelteam van de slimme bril uit zo'n 200 mensen bestaan, waarvan er waarschijnlijk een aantal zullen worden ontslagen. Het was voorheen ook al onduidelijk wat Intel precies met de bril wilde doen. Intel zei in december tegen The Verge dat het samenwerkte met andere hardwaremakers, zodat de bril op de markt kon worden gebracht door een bedrijf dat daar ervaring mee had.

Google Glass

Eigenlijk zou later dit jaar een proefprogramma beginnen voor ontwikkelaars die de bril wilden uitproberen. Na de eerder geflopte Google Glass lijkt de slimme bril voorlopig nog steeds geen succesnummer.

Bekijk ook onze reportage over Google Glass binnen bedrijven:


Volg Bright ook op YouTube