iOS 11 loopt vast door Indiaas symbool
Nieuws

iOS 11 loopt vast door Indiaas symbool

donderdag 15 februari 2018 15:04

Een nieuwe bug in iOS 11 laat iPhones en iPads vastlopen bij het ontvangen van een specifiek Indiaas symbool, maar een update is onderweg.

Als gebruikers een bericht openen waarin zij het symbool hebben ontvangen, loopt het iOS-apparaat of de app vast, ontdekte het Italiaanse blog Mobile World. De bug zit in de nieuwste versie van iOS, 11.2.5, en werkt in ieder geval in iMessage, WhatsApp, Gmail, Twitter en Facebook Messenger. In sommige gevallen loopt het toestel vast, in andere gevallen blijft de app crashen en opnieuw laden.

Apple zal de bug nog voor het verschijnen van iOS 11.3 oplossen met een tussen-update, zegt het bedrijf tegen The VergeDe bug zit niet in de testversie van iOS 11.3,  maar die versie is nog niet beschikbaar voor normale gebruikers. Ook Macs en Apple Watches kunnen door het symbool vastlopen.

Wie nu getroffen is, moet het bericht met het symbool handmatig verwijderen. In apps met een web-versie is dat eenvoudig, in iMessage is het ingewikkelder. Gebruikers kunnen dan een ander een bericht laten sturen, dat bericht openen en vervolgens het bericht met het Indiase teken erin verwijderen.

In januari ook al een crashbug

iOS en macOS hebben eerder last gehad van tekens of links die het systeem konden laten vastlopen; begin dit jaar was het nog raak met de zogenoemde ChaiOS-bug waarbij een link Apple-apparaten liet vastlopen. Apple loste die bug binnen een week op met een update.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief