'iPhone 8 heeft camera en Touch ID onzichtbaar in scherm'

'iPhone 8 heeft camera en Touch ID onzichtbaar in scherm'

14-04-2017 09:05 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Nieuwe geruchten claimen dat de camera en vingerafdrukscanner van de iPhone in het scherm gebouwd zitten.

De iPhone 8 krijgt volgens vermeende bronnen van iPhone-fabrikant Foxconn mogelijk Touch ID en een camera in het scherm. Dat schrijft het verder vrij onbekende iDrop News, waardoor we de geruchten met een korreltje zout nemen. Wel heeft de site fraaie renders gemaakt van hoe het vermeende ontwerp eruit zou zien.

Volgens de bron test Apple twee verschillende prototypes: het voorgenoemde met alles in het scherm, en een versie waarbij Touch ID aan de achterkant zit. Donderdag werd een vermeende schematische tekening van de iPhone 8 op het Chinese Weibo geplaatst, waarop het ontwerp van dat meer conventionele prototype te zien is. Het is volgens de bron echter ‘hoogst waarschijnlijk’ dat Apple kiest voor het model waarbij zowel de camera als Touch ID in het scherm verwerkt zijn.

Dunne schermranden

De iPhone 8 krijgt volgens de bron een zeer dunne rand van 4 millimeter rondom het hele scherm, waarbij de hoeken van het scherm rond lopen. De iPhone 8 zou op die manier hetzelfde formaat als de iPhone 7 hebben, maar een veel groter 5,8 inch scherm. De iPhone 7 heeft een 4,7 inch scherm.