Je huis verhuren via Airbnb? Check de reviews van buren

Je huis verhuren via Airbnb? Check de reviews van buren

14-03-2016 12:43 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Airbnb gaat het buren mogelijk maken om huurders te beoordelen. Zo moet een verhuurder een betere indruk krijgen of gasten zich gedragen.

Je wilt je huis verhuren, maar zit niet te wachten op ruzie met je buren over geluidsoverlast. Nu kun je aan de hand van reviews van eerdere verhuurders nagaan wat voor vlees je in de kuip hebt met de personen die in je huis willen trekken. Verhuurders kunnen momenteel huurders beoordelen, maar velen hebben een huurder vaak meer even gezien, bij het overhandigen van de sleutels bijvoorbeeld.  

Stimulans voor goed gedrag

De nieuwe functie is een extra stimulans voor huurders om zich goed te gedragen. Want wie wil jou de volgende keer nog iets verhuren als er bij jouw profiel een berg negatieve reacties van buren staat? Volgens Airbnb wordt begonnen in Japan; snel daarna moet dat ook in de rest van de wereld gebeuren. Het aantal boekingen via Airbnb in Japan is de laatste tijd flink gestegen. Veel huizen in Japan staan dicht bij elkaar, zodat je al snel iets van elkaar hoort.

Airbnb beoordeelt de feedback die buren straks geven en als het nodig is onderneemt het actie. Airbnb heeft nog niet aangegeven of de informatie ook voor anderen zichtbaar is.