Jony Ive: Apple-oordopjes zijn geïnspireerd op Stormtroopers

Jony Ive: Apple-oordopjes zijn geïnspireerd op Stormtroopers

26-07-2017 14:58 Laatste update: 26-04-2018 19:14

Het ontwerp van de iconische witte EarPods en AirPods blijkt geïnspireerd op de Stormtroopers uit Star Wars.

Dat zegt Apple-hoofdontwerper Jony Ive in gesprek met The Wall Street Journal. Volgens Ive sprak hij met regisseur J.J. Abrams terwijl die aan Star Wars: The Force Awakens werkte. Daarbij vertelde hij dat hij de bekende glanzend witte Stormtroopers in gedachte had bij het ontwerpen van de inmiddels even bekende oordopjes.

En de inspiratie is blijkbaar wederzijds, want de makers van Star Wars lieten zich op hun beurt weer door Apple beïnvloeden bij het ontwerp van de nieuwe Stormtroopers. Hoe moesten Stormtroopers er 30 jaar na de zesde film uitzien? “Bij de Stormtroopers was het meer een simplificatie, bijna als ‘Wat zou Apple doen?’”, zei kostuumontwerper Michael Kaplan in 2015 tegen Vanity Fair.

Ruwe lightsaber

Het gaat nog verder. Ive zei namelijk tegen Abrams dat hij graag een lightsaber zou zien die ‘ruwer is en vonken spuwt’. En zie daar: de suggestie van Ive komt overduidelijk terug in de lightsaber van Kylo Ren in The Force Awakens. Het is de eerste lightsaber die geen strak lemmet van licht heeft, maar een boze, vonken spuwende straal.

De rest van het interview dat Ive met The Wall Street Journal heeft gaat vooral over Apple Park. Het nieuwe Apple-kantoor was het laatste geesteskind van wijlen Apple-oprichter Steve Jobs en stond onder creatieve leiding van Ive. Hij bespreekt alles van alle overwogen vormen (achtvorming, fidget spinner-vormig) en gaat ook in op de hoeveelheid bomen die Apple voor om zijn nieuwe, ronde kantoor neerzet.


Volg het Bright YouTube-kanaal