Jony Ive: Verslaafd aan je smartphone? Koop een Apple Watch

Jony Ive: Verslaafd aan je smartphone? Koop een Apple Watch

10-10-2017 07:01 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Is smartphone-verslaving een probleem? De vermaarde Apple-designer Jony Ive denkt de oplossing te hebben: een smartwatch.

Het is weer even een onderwerp: overmatig smartphone-gebruik. Recent plaatsten The Guardian, The Wall Street Journal en de Financial Times allemaal artikelen over smartphone-verslaving. Zo pakte The Guardian dit weekend uit met de programmeur die ooit bij de ontwikkeling van de like-knop was betrokken en nu geen Facebook meer op zijn iPhone wil. En onze eigen Merijn legde in een video uit hoe je van je smartphone-verslaving kunt afkomen. Bijvoorbeeld door je notificaties uit te zetten.

Jony Ive, de chief design officer bij Apple, heeft zo zijn eigen manier om minder gebruik te maken van zijn smartphone, zo vertelde hij vrijdag tijdens The New Yorker TechFest. De hoofdredacteur van The New Yorker, David Remnick, vroeg Ive of hij ook zo vaak op zijn smartphone kijkt om e-mails en andere berichten te checken. “Met mijn nieuwe Apple Watch niet”, antwoordde Ive.

Business Insider vindt het een teleurstellend antwoord. “Het antwoord op een probleem dat wordt veroorzaakt door een Apple-product moet niet een nieuw Apple-product zijn”, schrijft Kif Leswing op de site. Dat je door de Apple Watch beter zou kunnen focussen, is volgens Leswing sowieso niet waar. “Ik test de Apple Watch nu drie weken en ben alleen maar meer afgeleid.”

Tot Apple met een échte oplossing komt, kunnen smartphone-verslaafden gebruikmaken van de tips van Merijn:


Volg het Bright Youtube-kanaal voor meer tipvideo's.