Klok met zwevende wijzer is een Kickstarter-hit

Klok met zwevende wijzer is een Kickstarter-hit

16-02-2017 18:12 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Een klok, bestaande uit een houten plaat en een metalen balletje dat daarboven zweeft, heeft via Kickstarter ruim 142.000 dollar opgehaald.

Met behulp van een app kunnen gebruikers van de klok bepalen in welk tempo het metalen balletje (volgens de makers een metafoor voor onze planeet die om de zon beweegt) de klok rond gaat. Het balletje kan elke minuut een ronde maken, maar het is ook mogelijk om de cirkelbeweging in een jaar te voltooien.

"STORY is meer dan alleen een klok", schrijft maker Flyte over de klok. "Het is een unieke manier om tijd te visualiseren." En blijkbaar zijn er meer mensen die er zo over denken. Flyte had zich ten doel gesteld om 80.000 dollar bijeen te brengen via Kickstarter en heeft dat bedrag binnen een mum van tijd binnengehengeld.

Flyte, dat eerder een zwevende designlamp ontwierp, verwacht de klok in november van dit jaar te kunnen leveren aan de mensen die het project financieel ondersteunen met een bedrag van 399 dollar of meer. Het project financieren kan nog tot en met 1 april. Op Bright Day 2015 zag je al het zwevende hoverboard van het Eindhovense Crealev.

Meer zwevende producten:

Dit Bonsai-boompje zweeft boven je bureau

Laat je planten zweven met dit Kickstarter-project

Deze platenspeler speelt je LP's zwevend af

LG presenteert magnetisch zwevende speaker