Laat dit AI-experiment van Google raden wat je tekent

Laat dit AI-experiment van Google raden wat je tekent

16-11-2016 12:54 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Met Quick, Draw teken je de woorden die in beeld komen, dan raadt de kunstmatige intelligentie wat het is.

Quick, Draw is een browsergame die werkt met de kunstmatige intelligentie van Google. De speler krijgt per sessie zes woorden die getekend moeten worden. Daarvoor krijg je per tekening 20 seconden, dus meer dan simpele krabbels worden het niet. Onder de tekening kun je meelezen wat de AI van Google denkt dat je hebt gemaakt.

Deze intelligentie wordt constant beter in het herkennen van tekeningen, hoe meer de machine er verwerkt. Het is een soort Pictionary tegen de computer, de opdrachten om te tekenen zijn bijvoorbeeld een mier, een mandje, een cruiseschip en een zwaard.

Geinig is dat je na afloop - als je zes tekeningen hebt gemaakt - kunt zien wat de computer allemaal dacht wat je ging tekenen toen je bezig was. Mijn zwaard had volgens de computer ook wel een golfclub of ijsje kunnen zijn. Daarnaast zie je wat anderen getekend hebben en waar de AI van Google dus van heeft geleerd om jouw creatie te herkennen. Zo blijkt dat we met zijn allen toch snel aan eenzelfde vorm denken als we simpele tekeningen van een bepaald object moeten maken. Quick, Draw is gratis speelbaar in de browser, zowel op desktop als op je telefoon.