Logitech maakt simpele knop voor smart homes

Logitech maakt simpele knop voor smart homes

12-08-2016 10:33 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Steeds meer apparaten in huis kun je met je telefoon bedienen, toch is een ouderwetse knop soms handiger. Logitech komt nu met zo'n knop.

De slimme apparaten in huis zijn vaak ontzettend handig. Je bedient ze via apps of ze komen automatisch in actie op basis van wat je hebt ingesteld. Zo heb je lampen die aangaan wanneer je thuiskomt, gordijnen die dichtgaan wanneer het buiten donker wordt en muziek die vanaf je telefoon draadloos door het hele huis klinkt. Maar soms is een ouderwetse aan-uit-knop op de muur stukken praktischer.

De Pop Home Switch van Logitech is een knop die je smarthome-gadgets een simpele bediening geeft. Het startpakket bestaat uit twee witte knoppen, extra knoppen zijn er in het grijs, roze en turquoise. Ook zit er in het startpakket een bridge, waar je verschillende apparaten op kan aansluiten. Zo werkt de Home Switch samen met onder meer de slimme lampen van van onder meer Philips Hue, Insteeon en LIFX, slimme gordijnen van Lutron en sloten van August. Ook Sonos wordt ondersteund, en de verschillende Belkin WeMo-domotica. De knoppen kunnen via een app worden ingesteld, en er zijn acties voor één, twee en drie keer drukken.

Dat kunnen ook meerdere acties tegelijkertijd zijn, bijvoorbeeld één keer drukken voor sfeerlicht, gordijnen dicht en muziek. De Pop Home Switch aangekondigd, het starterspakket voor de Amerikaanse markt komt in augustus beschikbaar voor 99,99 dollar, extra knoppen kosten 39,99 dollar per stuk.