LuckyTV gaat wereldwijd viral met duet Clinton-Trump

LuckyTV gaat wereldwijd viral met duet Clinton-Trump

11-10-2016 13:06 Laatste update: 27-04-2018 02:28

LuckyTV maakt al jaren sterke satire voor DWDD, zijn nieuwste montage waarin presidentskandidaten Clinton en Trump een duet gaat nu viral in de VS.

Sander van de Pavert maakt onder de titel LuckyTV al jaren dagelijks een kort stukje satire dat aan het einde van De Wereld Draait Door wordt uitgezonden. In Nederland is hij het bekendst dankzij Willy, zijn plat Haagse persiflage op onze Koning. Maar in de VS komt zijn montage van het tweede debat tussen Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton nu op grote sites en in journaals voorbij.

Het filmpje is zo gemonteerd dat dat het lijkt alsof Trump en Clinton het nummer Time of My Life uit de film Dirty Dancing zingen. Een variant op de meme die na het debat rondging, waarbij mensen liedteksten bij een foto van de twee kandidaten plakten. De video van LuckyTV haalde onder meer BuzzFeed, The Huffington Post Fox News en CBS News. Ook werd het op dit Facebook-account alleen al 11 miljoen keer bekeken, en werd deze tweet 160.000 keer geretweet.

Van de Pavert vindt de aandacht voor zijn filmpje prachtig, zegt hij tegen het AD. Maar helemaal tevreden is hij niet: “Heel eerlijk: ik heb dit een beetje uit mijn mouw geschud. Toen ik net meekreeg dat hij het heel goed deed in de VS, dacht ik meteen: kut! Had ik maar meer de tijd gehad, dan was ’ie echt veel beter geworden. Een paar van die zinnetjes hadden wel wat meer ‘lip sync’ gekund”, zegt de satiricus. Hoe dan ook: Time of My Life krijgen we vandaag niet meer uit ons hoofd.