Mark Zuckerberg houdt gluurders op afstand met tape

Mark Zuckerberg houdt gluurders op afstand met tape

22-06-2016 07:28 Laatste update: 27-04-2018 05:34

De oprichter van Facebook maakt gebruik van goede oude technieken om pottenkijkers tegen te houden.

Instagram heeft 500 miljoen maandelijkse gebruikers en dat is bij moederbedrijf Facebook reden voor een feestje. Ter gelegenheid poseert Zuckerberg met een ludieke Insta-plaat om gebruikers te bedanken. Maar de achtergrond van de foto bleek een stuk boeiender voor het internet. Twitteraar Chris Olson plaatste een tweet met de foto, waarin hij drie dingen opmerkte aan de laptop van Zuck. "De camera is bedekt met tape, de microfoon is bedekt met tape, de e-mailclient is Thunderbird." Het is vrij zeker dat de werkplek echt van de Facebook-ceo is, zoals gezien in eerdere livestreams.

 

 

'Mark Zuckerberg is paranoid as fuck', kopte Gizmodo direct. Onzin natuurlijk, want waarom zou je als baas van een groot techbedrijf niet wat extra waarde hechten aan je eigen privacy? Met een simpele oplossing in de vorm van stukjes plakband, maak je het hackers onmogelijk om mee te kijken en luisteren, zelfs als ze toegang tot camera en microfoon krijgen. Het is ergens natuurlijk wel weer grappig dat Facebook bestaat dankzij het verzamelen van gebruikersinformatie, maar je kunt als ceo niet voorzichtig genoeg zijn.

Overigens is het dan ook wel vreemd dat Zuckerberg die beveiliging verder niet goed op orde heeft. Begin juni werden verschillende socialmedia-accounts van de Facebook-ceo gekraakt. Hackers kregen toegang tot zijn Twitter-, LinkedIn- en Pinterest-account. Wat blijkt: Zuck gebruikt dezelfde wachtwoorden ('dadada') bij verschillende diensten, zonder tweestapsverificatie. Internetbeveiliging 101.