Media Markt komt met Spotify-alternatief Juke
Nieuws

Media Markt komt met Spotify-alternatief Juke

donderdag 01 november 2012 09:05

Juke is de nieuwe streaming muziekdienst van de Mediamarkt en Saturn, die deze week van start ging.

Juke is een streaming dienst die werkt in de browser. Er is geen gratis versie, maar de site is wel een week gratis te proberen. Een abonnement kost 10 euro per maand en betalen kan met PayPal of creditcard, niet met iDeal. De site ziet er minimalistisch uit en biedt radiostreams per genre en mixtapes met thematische playlists, van Spooky Halloween tot nederpop

Juke heeft 18 miljoen liedjes in zijn catalogus, iets minder dan Spotify, al ontdekte Digimuziek.nl wel Pink Floyd in het Juke-aanbod terwijl die bij Spotify ontbreekt. Wij vonden ook allerlei Oasis-albums die Spotify ook niet heeft. Juke lijkt dezelfde catalogus te gebruiken als Rara.com, dat ook in Nederland actief is. Er is keuze voor twee verschillende niveaus van geluidskwaliteit.

Juke heeft een app voor iPhone en Android, die in staat is de muziek in je playlists in het telefoongeheugen op te slaan voor offline gebruik. Anders dan bij concurrerende diensten als Spotify en Deezer kan je wel tegelijk op de desktop en op je mobiel naar muziek luisteren, maar het is niet duidelijk of dit een bug is of een feature. Overigens biedt Juke wat korting als je een langer abonnement afsluit. Koop je 6 maanden, dan kost het 9,67 euro per maand.

Media Markt en Saturn brengen Juke de komende tijd onder de aandacht op de winkelvloer en via de eigen sites. Het bedrijf zegt Juke neer te zetten als 'een no-nonsense dienst', die in tegenstelling tot Spotify gewoon in de browser werkt, met een simpele interface. Maar er is veel concurrentie, zoals Deezer, Sony Music Unlimited en sinds deze week ook Xbox Music.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

En wat is nou het grote verschil? Ik bedoel om de prijs hoef je niet naar deze dienst te gaan en ik vind een programma op me mac beter dan in een browser, want nu kan ik mijn media toetsen ook gebruiken. Dit zijn van die zielige projecten die proberen mee te liften op andermans idee├źn, nice try :')

 

Ik ben het wel met Jelmer eens. Echt onderscheidend is ook Juke niet. Kans dat Juke succesvol wordt lijkt me niet zo groot. Als je 10 Euro in de maand gaat betalen zou ik persoonlijk een andere dienst kiezen.

De enige echte bedreiging voor Spotify is Xbox Music. Van alle diensten die ik heb getest heeft deze de grootste Spotifykiller potentie. Vooral omdat het net zoals Spotify een gratis versie heeft waarmee je alle nummers on demand en volledig kunt afspelen. Bovendien ziet het er allemaal fantastisch uit. En voor Jelmer, met Xbox Music kun je ook je mediatoetsen gebruiken.

Je hebt er wel Windows 8 voor nodig, dat is voorlopig nog even een flink obstakel.

Voor degenen die interesse hebben in mijn ervaringen met Xbox Music: http://www.digimuziek.nl/nieuws/eerste-ervaringen-windows-8-en-xbox-music/

 

Pas als Microsoft komt met een Xbox Music app voor iOS en Android... Maar dan nog, Spotify heeft voorlopig de grootste collectie en de meeste apps. tijdelijk niet voor Window Phone 8 trouwens... de Spotify-app voor Windows Phone 7 leverde problemen op en is dus niet te vinden in de store van Windows Phone 8.

Kreeg trouwens net een persbericht van Sonos:

"Sonos maakt vanaf vandaag de muziekdienst JUKE beschikbaar voor al zijn systemen. "

 

Spotify de grootste collectie? Ik vraag het me af. Xbox Music heeft naar eigen zeggen 30 miljoen tracks en bijvoorbeeld wel alles van Oasis. Zelf El Camino van The Black Keys en Red van Taylor Swift zijn er te vinden al is het dan als 30 seconden preview. Zeker niet ideaal maar je ziet die albums in ieder geval en kunt ze desgewenst binnen de dienst kopen. Heeft op zijn minst voor labels voordelen.

Die apps voor iOS en Android zouden volgend jaar moeten komen, maar dan nog. Xbox Music is de standaard muziek app in Windows 8. Je krijgt dus een soort Internet Explorer effect. Hoeveel gebruikers zullen er over een jaar zijn? Ik vrees dat die 15 miljoen die Spotify nu heeft daarbij in het niet gaan vallen.

 

Wist je dat je voor Spotify met Bitcoins en iDEAL kan betalen?
Dit kan je doen met een Spotify gift card, ik heb wat sites op een rijtje gezet:
<a href="https://www.igiftcards.nl/" title="Spotify card kopen" rel="external" >https://www.igiftcards.nl/</a> (NL)
<a href="http://123spotifypremium.nl/" title="spotify premium kopen" rel="external" >http://123spotifypremium.nl/</a> (NL)
<a href="http://123spotifygiftcard.nl/" title="spotify gift card bestellen" rel="external" >http://123spotifygiftcard.nl/</a> (NL)
or
<a href="http://123spotifypremium.be/" title="Spotify premium card kopen" rel="external" >http://123spotifypremium.be/ (Belgium)</a>

 

Nieuwsbrief