Met deze drone kun je vliegen zonder watervrees
Nieuws

Met deze drone kun je vliegen zonder watervrees

vrijdag 26 mei 2017 09:42

Deze nieuwe drone kan ook drijvend filmen. En kan hij aas voor vissen uitwerpen.

De Splash Drone 3 is een volledig waterdichte drone, die kan landen op het water en er ook weer uit kan opstijgen. De drone, die sinds deze week via Kickstarter is te bestellen, heeft een 4K-camera met een gimbal voor stabielere beelden. De camera kan ook onder water filmen.

De Splash Drone 3 verschijnt in twee versies. De Auto-editie is via een mobiele app te bedienen en is in staat om mensen en objecten automatisch te volgen. Hij heeft een beweegbare camera. Daarnaast is er een visserseditie met een vaste camera, die voorwerpen tot een gewicht van 1,2 kg kan dragen en loslaten. Zo kan de drone bijvoorbeeld aas uitwerpen. De drones kosten 1149 dollar (visserseditie) en 1399 dollar (Auto).


De Splash Drone 3 roept herinneringen op aan een andere drijvende drone, de gehypte Lily, die een totale flop werd. Het goede nieuws is dat de makers van de Splash het twee jaar geleden wel lukte om een waterdichte drone op de markt te brengen. Deze opvolger heeft allerlei verbeteringen gekregen op basis van de ervaringen met de eerste versie. De Splash Drone 3 is volgens de makers vanaf juli beschikbaar.

Zie ook: Deze drijvende drone stijgt op uit het water

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief