Microsoft fixt problemen met e-maildienst Outlook.com

Microsoft fixt problemen met e-maildienst Outlook.com

24-11-2016 07:35 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Microsoft is gestart met het oplossen van problemen met zijn e-maildienst Outlook.com. Door een bug kregen sommige gebruikers geen nieuwe e-mails binnen.

Microsofts e-maildienst Outlook.com kampte sinds eind vorige week met problemen. Microsoft zegt een fix te hebben gevonden en die wordt momenteel uitgerold. Dat bevestigt Microsoft op zijn statuspagina.

Door de bug kregen sommige gebruikers sinds donderdag geen toegang tot hun account of werden e-mails niet gesynchroniseerd, schrijft ZDNet. Dat gebeurde als ze bepaalde apps gebruikten om hun Outlook-mails te lezen. De uitrol gaat in fases. Getroffen gebruikers wordt in de tussentijd aangeraden om in te loggen op Outlook.com via een webbrowser. Waarom Microsoft er zo lang over deed om het probleem op te lossen is niet duidelijk.

Er kwamen de afgelopen dagen tienduizenden meldingen van de storing binnen via social media. Het ging met name om gebruikers die hun Outlook.com-mail niet konden lezen binnen apps op iOS of Android. Sommige gebruikers konden door de storing ook geen nieuwe e-mails ontvangen op desktop-programma's. Niet alleen Outlook.com-adressen ook een deel van de Hotmail.com-adressen lijkt te zijn getroffen.