Microsoft geeft Windows 10-gebruikers meer inzicht over delen data
Nieuws

Microsoft geeft Windows 10-gebruikers meer inzicht over delen data

woensdag 11 januari 2017 13:14

Windows 10 krijgt een privacydashboard waarop gebruikers aangeven welke data ze willen delen.

Weet jij wat je allemaal deelt met Windows? Microsoft wil dat inzichtelijker maken met een speciaal privacydashboard, waarin je kunt aangeven wat je wel en niet aan data wil delen. Dat schrijft Microsoft op zijn website. Het dashboard komt binnenkort met de nieuwe Creators Update van Windows 10 beschikbaar.

Via een apart privacy-venster kun je de instellingen aanpassen door schuifjes aan- of uit te zetten. Denk hierbij aan het delen van locatiedata of data uit spraakdiensten. Achter elke optie is te lezen wat Windows met de gegevens doet. Zo staat er bij 'locatie' en 'spraakherkenning' dat locatie- en spraakdiensten ermee worden verbeterd, bijvoorbeeld voor weerberichten, routebeschrijvingen en Cortana. Kies je ervoor om bepaalde data niet te delen, dan kun je niet van alle diensten gebruikmaken. Microsoft benadrukt in zijn blogpost dat het nooit data deelt voor advertentiedoeleinden.

Naast deze instellingen werkt Microsoft aan een functie genaamd 'Dynamic Lock'. Hiermee zou je computer automatisch op slot gaan als je er niet achter zit. Hoe Windows dat registreert is niet bekend, mogelijk maakt het systeem daarvoor gebruik van de webcam. Apparaten die Windows Hello ondersteunen kunnen op die manier al inloggen via gezichtsherkenning.

Rutger houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.

Nieuwsbrief