Microsoft maakt high-end VR weer wat goedkoper

Microsoft maakt high-end VR weer wat goedkoper

29-08-2017 10:40 Laatste update: 26-04-2018 18:12

Microsofts VR-headset met bijbehorende motion-controller gaat 399 dollar kosten.

De VR-bril alleen gaat 299 dollar kosten. Daarmee is de Mixed Reality-set van Microsoft goedkoper dan de concurrentie. Oculus verlaagde de prijs in juni naar 499 dollar, terwijl HTC vorige week de prijs van zijn VR-bril Vive vorige week liet zakken tot 599 dollar.

Microsofts headsets maken gebruik van Mixed Reality, een Windows-versie die is ontworpen voor augmented- en virtual reality-ervaringen. Terwijl voor het gebruik van de Oculus Rift en de HTC Vive high-end computers nodig zijn, werken de Mixed Reality-headsets ook samen met laptops die geen dedicated grafische kaart hebben.

Volgens Microsoft kost de goedkoopste computer waarmee de MR-headset kan samenwerken, 500 dollar. Een journalist van Time Magazine die de headset probeerde, waarschuwt dat pc's zonder dedicated grafische kaart vermoedelijk toch moeite zullen hebben met VR-applicaties die veel rekenkracht vragen.

Steam, Halo en ​Jaunt

Door een samenwerking met Valve zal de Mixed Reality-headset van Microsoft ondersteuning bieden voor alle VR-apps en -games die beschikbaar zijn via Steam, het gaming-platform van Valve. Microsoft brengt bovendien een VR-versie van zijn first-person-shooter Halo uit, al is nog onbekend wanneer die zal verschijnen.

Daarnaast verschijnt halverwege oktober de vernieuwde VR-app van Jaunt (van de Nederlander Nederlander Arthur van Hoff) voor Windows Mixed Reality. Tegelijkertijd brengt Jaunt zijn eerste oorspronkelijke, interactieve VR-film Free the night uit, die wordt geregisseerd door Nicole McDonald (Marry the Moon, Hue).


Microsoft en andere fabrikanten laten tijdens de grote techbeurs IFA meer toepassingen zien van de headsets. Lees ook onze verwachtingen van IFA 2017, waar veel grote merken nieuwe producten lanceren. Bright doet verslag van de IFA vanuit Berlijn, volg onze Facebook-pagina en YouTube-kanaal.

Lees ook: 'Dure headsets obstakel voor doorbraak VR'