Mijlpaal voor Bitcoin: nu duurder dan goud

Mijlpaal voor Bitcoin: nu duurder dan goud

03-03-2017 14:01 Laatste update: 26-04-2018 22:51

De bitcoin is voor het eerst duurder dan goud. Oorzaken: de grote vraag uit China en mogelijke soepelere regels in de VS.

De bitcoin was vrijdagochtend ongeveer 1275 dollar waard, terwijl 1228 dollar moest worden neergeteld voor een troy ounce goud, zo'n 31 gram. Gisteren bereikte de bitcoin met 1293 dollar zijn hoogste waarde ooit.

Dat de bitcoin goud voorbij is, is vooral een symbolische mijlpaal. De waarde van de doorgaans zeer volatiele bitcoin is dit jaar al meer dan een derde gestegen en ligt nu ruim driemaal hoger dan een jaar geleden, ondanks maatregelen van de Chinese overheid om te voorkomen dat kapitaal massaal het land uit stroomt. De bitcoin is populair onder Chinezen als middel om valutarestricties te omzeilen.

Soepelere regels onder Trump?

De bitcoin is ook een gewild beleggingsobject, omdat er veel politieke en economische onzekerheid in de wereld is. Daarbij speculeren beleggers op een versoepeling van de regels voor de bitcoin door de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump.

Let op: de koers kan weer snel dalen

Wie overweegt in bitcoin te stappen moet er wel rekening mee houden dat de valuta enorm volatiel is. Het is niet ongewoon dat de waarde enorm stijgt, om een dag later weer flink onderuit te gaan.