Motorola is niet meer: mobiele pionier heet nu Moto by Lenovo

Motorola is niet meer: mobiele pionier heet nu Moto by Lenovo

08-01-2016 10:11 Laatste update: 27-04-2018 09:41

Motorola maakte de eerste mobiele telefoon, maar de naam verdwijnt nog dit jaar van mobiele telefoons.

De merknaam Motorola wordt nog dit jaar uitgefaseerd, zegt Lenovo-topman Rick Osterloh tegen Cnet. Lenovo nam Motorola in 2014 over van Google, en voegt zijn eigen mobiele afdeling dit jaar samen met Motorola. Duurdere toestellen van die afdeling komen in het vervolg uit onder de naam ‘Moto by Lenovo’, terwijl goedkopere telefoons de naam ‘Vibe’ krijgen.

Het herkenbare M-logo van Motorola wordt wel behouden, en zal ook op de Moto by Lenovo-toestellen te vinden zijn. Motorola deed het vooral voor de populariteit van de smartphone goed, onder meer met zijn RAZR-fliptelefoon. Op de smartphonemarkt had Motorola minder succes, en in 2012 werd het bedrijf door Google overgenomen.

Patenten

Google lijkt dat zeker achteraf grotendeels voor de patenten van Motorola te hebben gedaan, om zich te wapenen in rechtszaken tegen onder meer Apple. Onder Google begon Motorola met de ontwikkeling van zijn Moto X, G en E-toestellen. Vooral de laatste twee modellen worden geprezen voor hun prima prestaties voor een lage prijs. Of die toestellen voortaan de merknaam Vibe zullen dragen is nog niet helemaal bekend, maar het lijkt er wel op.