Na inschakelen speelt Instagram alle video's met geluid af

Na inschakelen speelt Instagram alle video's met geluid af

18-09-2017 09:20 Laatste update: 26-04-2018 17:41

Zet je voortaan het geluid aan bij Instagram, dan speelt de app alle video's die je daarna kijkt ook automatisch met audio af.

De functie wordt op dit moment onder gebruikers uitgerold. Voorheen was het zo dat Instagram video's standaard met het geluid uit speelde en dat alleen de betreffende video geluid had als je daarvoor koos. In het vervolg hoeven gebruikers de audio van maar één video aan zetten om te zorgen dat alle filmpjes daarna ook met geluid spelen.

Pas als daarna gekozen wordt om het geluid weer uit te schakelen, worden ook andere video's in stilte afgespeeld. Ook de app sluiten werkt om het geluid uit te schakelen.

Dat is best een slimme oplossing voor het automatisch afspelen van video's, maar wel zelf in de hand hebben wanneer dat met geluid gebeurt. Als je toch al filmpjes met geluid kijkt in de app, is het handig dat andere video's die instelling onthouden. Zo hoef je niet steeds handmatig het geluid in te schakelen bij elke video, maar hoeft het slechts één keer in het begin.