Na Instagram wordt ook WhatsApp een beetje Snapchat

Na Instagram wordt ook WhatsApp een beetje Snapchat

04-10-2016 10:12 Laatste update: 27-04-2018 02:59

WhatsApp krijgt de mogelijkheid om op foto’s te tekenen en er stickers op te plakken, net als op Snapchat.

Beter goed gejat dan slecht verzonnen is in de techwereld al jaren één van de credo’s, bewijst ook WhatsApp weer. De camerafunctie van ’s werelds populairste chatapp krijgt een paar functies die direct van Snapchat zijn overgenomen. Zo kunnen gebruikers tekst en stickers toevoegen aan hun foto’s, en kunnen ze in allerlei kleuren op hun afbeeldingen tekenen, meldt WhatsApp.

Ook het maken van selfies wordt verbeterd, door het scherm op te laten lichten als er een foto met de frontcamera wordt genomen. Wisselen tussen camera’s doe je net als bij Snapchat door dubbel op het scherm te tikken. En inzoomen kan in WhatsApp nu ook door je vinger over het scherm op en neer te schuiven; net zoals bij Snapchat.

De nieuwe functies worden uitgerold in de Android-versie van WhatsApp, de iPhone-versie volgt binnenkort. WhatsApp is de tweede Facebook-app die leentjebuur speelt bij Snapchat, na Instagram. Die foto-app nam onlangs de Stories-functie van Snapchat volledig over, inclusief titel. Misschien niet heel netjes, maar ook wel weer handig: wie het snel van camera wisselen en handig zoomen van Snapchat is gewend, mist het in andere apps.