NASA brengt Mars uit in VR

NASA brengt Mars uit in VR

08-02-2016 10:15 Laatste update: 27-04-2018 09:10

Cool: NASA laat je binnenkort in virtual reality rondlopen op Mars.

De eerste bemande NASA-vlucht naar Mars staat voor 2030 op de planning. Toch kan je dit jaar nog de Rode Planeet vanuit je luie stoel verkennen. NASA is momenteel Mars virtueel aan het nabouwen zodat nagenoeg iedereen met een VR-bril zich straks op de planeet kan wanen. 

De Mars 2030 Experience draait op de Epic Games Unreal Engine 4 en komt in de eerste instantie uit voor Oculus Rift, Google Cardboard, en de Samsung Gear VR. De gratis VR ervaring zal later ook beschikbaar zijn voor Sony PlayStation VR, HTC Vive en ondersteunt zowel iOS en Android.

The VR-ervaring zal onder andere bestaan uit een reeks mini-missies waarbij je te maken krijgt met het leven op Mars. Je kunt zowel rondlopen op Mars maar ook rondrijden in de Mars Rover.

Volgens Erin Mahoney, woordvoerder van NASA, moet dit ruimtevaart toegankelijker maken voor burgers: "Nu meer bedrijven ruimtevluchten voor mensen gaan aanbieden, verwachten wij dat de ruimtevaart in de toekomst een optie wordt voor een grotere groep mensen dan vandaag de dag. Hopelijk brengen de VR-ervaringen de concepten dichterbij de realiteit."